10 интересни факта за срещите и връзките

10 интересни факта за срещите и връзките
Снимка: Hamza Butt
14 Август 2017

Винаги е интересно да научиш нещо ново за себе си, а и за останалите хора. Знаете ли как да разберете дали човекът срещу вас ви харесва и иска срещата ви да има продължение? Какъв е шансът за истинска връзка при запознанствата онлайн? Вижте отговорите на тези и други въпроси за срещите и връзките в следващите 10 научно доказани факта:

Снимка: Hamza Butt

1. Хората решават дали човекът ги привлича след първите три секунди на срещата.

2. 4 от 10 връзки, започнати на работното място, завършват с брак.

4. При онлайн срещите жените се страхуват мъжът да не е психопат, а мъжете – жената да не е дебелана.

5. 43% от хората казват, че свежият дъх е най-важен преди първата среща, 17% изтъкват стилните дрехи, 15% - парфюма, 14% - добрата кожа, а 10% - хубавата коса.

6. 40% от мъжете не се чувстват комфортно на първата си среща с жена.

7. Показването на части от тялото, които обикновено не се виждат (като вътрешната част на китката, вътрешната част на предмишницата, глезените, прасците, задната част на врата) имат моментален ефект и подсъзнателно създават усещане за свързване с отсрещната страна.

8. Силно впечатление прави, ако запомните малко от информацията, която другият е споделил за себе си, и я използвате в разговора. Това демонстрира интерес и ласкае.

9. Преди мъжът да е казал и една дума, 80% от жените вече са си изградили първото впечатление за него от позата му и физическото му състояние – дали е изправен, или прегърбен и отпуснат.

10. Ето как жената изгражда първите си впечатления за мъжа: 55% са за езикът на тялото и външният вид, 38% от начина му на изразяване и 7% от това, което казва в действителност.

Прочетете още