15 май - Международен ден на семейството

15 май - Международен ден на семейството
Снимка: theduchessofclove
15 Май 2017

Международният ден на семейството е обявен през 1993 г. от Генералната асамблея на ООН с решение на Общото събрание на ООН от 20 септември 1993 г. Празникът официално се чества от 1994 г.

Снимка: coco-n-pipi

Датата се отбелязва, за да привлече общественото внимание към редица проблеми в семейството. Според ООН, когато се нарушават основните права на едно семейство, под заплаха е единството на цялото човешко семейство. Всяка година Международният ден на семейството се провежда под различен надслов и се организират редица семейни занимания: кулинарни конкурси, спортни състезания, викторини и др.

Снимка: coco-n-pipi

Обичайте се и давайте от себе си всичко за семейството, защото това са единствените хора, които биха направили същото за вас, абсолютно безрезервно и безвъзмездно. От съседката или приятелката можеш да поискаш чаша захар назаем или да попиташ каква беше рецептата за къпана баница, но спомни си колко пъти мама ти е давала пари и не е искала да й ги връщаш... На кого си се обаждал в 3 часа сутринта, когато термометърът е показвал 39,5 градуса и кой те е изслушвал в най-трудните моменти в живота ти?

Снимка: fuckyeahmessi

Затова не забравяй:
- да се обаждаш на семейството си не само в тежки и трудни моменти за теб
- да не пропускаш семейни сбирки заради някой рожден ден на приятелка
- да казваш „Обичам те“ не само когато и ти се нуждаеш да учеш същото
- не пренебрегвай семейството заради работата си, защото тя няма свършване
- семейството (и никой друг) ще ти прости всички грешки, независимо какви са те

Прочетете още