Джон Ландис: "Новата 3D версия на Thriller е с шокираща изненада"

Джон Ландис:
Снимка: Abi Skipp
22 Август 2017

Нова 3D версия на легендарния видео клип Thriller на Майкъл Джексън ще направи световната си премиера на 74-ия филмов фестивал във Венеция 2017. Филмовият фестивал с най-дълга история сред съвременниците си започва на 30 август – ден след рождената дата на Майкъл Джексън, и продължава до 9 септември.

Бе оповестено, че са използвани най-новите достъпни технологии, за да може 14-минутният филм от оригиналния 35-милиметров негатив да бъде превърнат във версия във формат 3D.

„Щастлив съм, че имах възможността не само да възстановя видеоклипа, но и да усиля преживяването. Благодарение на върховите съвременни постижения покорихме нови висоти във визуално и звуково отношение. Thriller бе заснет по традиционния начин, но използвах творчески 3D технологиите. Искам да ви предупредя – във видеото има твърде шокираща изненада!“ – обяснява и предупреждава Джон Ландис. Той е режисьор на оригиналния клип и съсценарист заедно с Майкъл Джексън. Певецът го кани заради любовта си към неговия филм от 1981 г. „Американски върколак в Лондон“.

От компанията, която управлява наследството на Майкъл Джексън, посочват, че новата версия на видеото би удовлетворила творческия замисъл на музиканта: „Майкъл Джексън създаде Thriller като богато филмово преживяване – весело, страховито и безкрайно забавно. Триизмерната версия е съвременният прочит на първоначалната визия на Майкъл и Джон Ландис. Почитателите по целия свят ще се влюбят в нея!“

Задава се и нов живот за първия документален филм за създаването на музикалното видео.

През 80-те Джон Бранка е адвокат на Майкъл Джексън. За да покрие колосалните разходи по създаването на 14-минутното видео на Thriller, той се обръща към MTV и Showcase с идеята да излъчат и разпространят „филм за филма“ – нещо, което не е правено досега. Документалният филм до момента е бил издаван само на VHS касета, а след отмирането на този формат през 1990 г. вече не е достъпен легално. Сега за първи път той ще бъде показан в киносалон успоредно с премиерата на Thriller 3D.

Прочетете още