Едноименният дебютен албум на Harry Styles изкачи върховете на класациите по целия свят

Едноименният дебютен албум на Harry Styles изкачи върховете на класациите по целия свят
Снимка: Ianthebush
26 Май 2017

Едноименният дебютен албум на Хари Стайлс постави и рекорд по продажби в САЩ за солов британски изпълнител в премиерната си седмица и изкачи върховете на класациите по целия свят. В САЩ албумът оглави чарта на Билборд за продажба на албуми „Топ 200“ в премиерната седмица с над 230 хиляди дигитално продадени копия и 193 хиляди на физически носител. С този резултат Хари Стайлс постави нов рекорд за най-успешен дебют на британски солов изпълнител в САЩ от 1991 година, според официалната статистика на Nielsen Music.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Освен с рекордното постижение в Америка, албумът на Хари Стайлс регистрира масов успех в международен план като стана номер едно в класациите за албуми на 20 държави включително във Великобритания, САЩ, Ирландия, Канада, Австралия, Холандия, Белгия, всички държави в Югоизточна Азия, Израел и др.

През изминалата седмица Хари Стайлс направи първия си „сикрет гиг” (таен концерт) в лондонската зала Garage ; гостува в популярното шоу на Джеймс Кордън, което завърши с епизод в хитовата поредица Carpool Karaoke, което можете да видите тук:

През есента Хари Стайлс планира първото си самостоятелно световно турне.

Проектът ‘Harry Styles’ включва 10 песни като пилотният сингъл “Sign of the Times” оглави чартовете в 84 държави още в деня на премиерата. Видеото към сингъла излезе 9 май и до момента има близо 30 милиона гледания в канала на артиста във VEVO/YouTube. Видеоклипът включва епични кадри с Хари Стайлс „летящ“ във въздуха на фона на красивата природа и ландшафт на шотландския остров Скай. Режисьор на видеото е прочутият френски режисьор и музикант –  Yoann Lemoine. Музикален продуцент на албума е Jeff Bhasker в сътрудничество с Alex Salibian, Tyler Johnson и Kid Harpoon.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Албумът е наличен в следните формати на физически носител: винилова плоча, CD и специално CD издание включващо книга с твърди корици от 32 страници и ексклузивни снимки от звукозаписната фотосесия на албума. Всички версии на албума са налични за поръчка в най-големия музикален онлайн магазин http://www.musicmall.bg

Прочетете още