Facebook с нови формати за онлайн видео

Facebook с нови формати за онлайн видео
20 Юни 2018

Социалната мрежа Facebook предложи нови формати за онлайн видео като интерактивни игри, тестове и проучвания. Новите формати ще бъдат достъпни за професионалисти, които създават видеосъдържание в социалната мрежа, като търсят ниша, за да се конкурират с компании като Netflix или YouTube. Една от функциите на Facebook ще позволи интерактивност, която може да се използва за представления на живо или за състезания с парични награди.

"Вярваме, че гледането на видео не трябва да бъде пасивно и че много видове традиционни развлечения - от телевизионни игри до риалити форматите, преминавайки през предаванията по сценарий - могат да бъдат преоткрити, за да бъдат насочени към общността", се казва в изявление на екипа партньори в развлеченията на Facebook. "Съобщаваме за набор от нови инструменти, които ще дадат на творците силата да създават забавно, уникално и интерактивно съдържание за своите фенове", добавя компанията.

В началото на юни Facebook вече обяви старта на няколко новинарски програми, включително ежедневни, в партньорство с медийни гиганти като CNN, ABC или Fox News, за да захранва видеоплатформата Watch.

Източник: БГНЕС

Прочетете още