HBO ще излъчи документален филм за Lady Gaga

HBO ще излъчи документален филм за Lady Gaga
Снимка: AlexKormisPS (ALM)
7 Август 2017

Телевизия HBO ще излъчи през септември документален филм за Лейди Гага, посветен на завръщането й на музикалната сцена с албума "Joanne", съобщи Контактмюзик.

Продукцията ще даде на феновете "безпрецедентен достъп" до ексцентричната поп звезда. Документалният филм проследява изминалата година от живота на 31-годишната Лейди Гага, наситена с важни събития - излизането на албума й "Joanne" през октомври 2016 г., раздялата й с актьора Тейлър Кини, успешната й изява като актриса.

Припомняме, че през 2017 Гага направи засне филма "A Star Is Born" заедно с 42-годишният Брадли Купър. Филмът представя живота на кънтри музиканта Джаксън Мейн, който е на ръба да се откаже от всичко, когато открива талантливата Али.

Лейди Гага е включена е в класацията на „Times” за 100-те най-влиятелни личности на 2010 г., както и в списъка на „Forbes” за най-влиятелните знаменитости и е на седмо място в топ 100 най-влиятелните жени.

Снимка: Philip Nelson

Лейди Гага е третият най-награждаван изпълнител в историята. Тя заема третото място с почти 200 награди, между които 6 награди „Грами” и 17 номинации за престижната статуета. Постиженията й включват 13 видеомузикални награди, 10 европейски музикални награди, както и два световни рекорда „Гинес" и още много, много други. Преди нея по брой награждавания се нареждат Майкъл Джексън и Уитни Хюстън.

Ексцентричната изпълнителка има над 60 милиона фена в социалната мрежа Facebook, над 50 млн. последователи в социалната мрежа Twitter и над 12 млн. последователи в Instagram. Тя е първият изпълнител със собствена социална мрежа – LittleMonsters.com, която към днешна дата има над един милион потребители. Вероятно всички тези факти са провокирали направата на предстоящия документален филм за Гага.

Първоначално е било запланувано представянето на филма да се състои на кинофестивала в Кан, който беше през май месец, но продукцията е отнела на създателите повече време от очакваното.

Лейди Гага понастоящем е на турне, което ще приключи през октомври.

Прочетете още