Кой ще пее на сцената на Grammy Awards 2018

Кой ще пее на сцената на Grammy Awards 2018
Снимка: Wikipedia
15 Януари 2018

Националната академия за изкуство и звукозапис на САЩ обяви имената на изпълнителите, които ще пеят на юбилейната 60-та поред церемонията на най-престижните музикални награди - “Грами”. Те ще бъдат раздадени на 28-и януари, а водещ на церемонията ще бъде популярният комик James Corden.

Звездите Lady Gaga и P!nk ще се завърнат на сцената на музикалното събитие на годината, заедно с певеца и рапър Childish Gambino, и кънтри групата Little Big Town. Bruno Mars и рап сензацията Cardi B пък ще пренесат музиката на 90-те на сцената с колаборацията си "Finesse". Освен тях изпълнения на живо ще имат номинираните за “Грами” Luis Fonsi & Daddy Yankee, Kesha и SZA.

Gaga е номинирана за най-добър вокален поп албум за “Joanne”, а P!nk заслужи номинация за най-добро поп соло изпълнение за хита й "What About Us". Little Big Town ще се борят за две награди, включително за написаното от Taylor Swift парче "Better Man". Childish Gambino има цели пет номинации, сред които за албум на годината. Bruno Mars е трети по брой номинации тази година след JAY Z и Kendrick Lamar.

След като обраха латино грамитата през ноември миналата година Luis Fonsi & Daddy Yankee сега са се прицелили в грамофончетата за запис и песен на годината, както и за най-добро поп изпълнение на дует или група с ремикса на "Despacito" с участието на Justin Bieber.

Прочетете още