Легендарният музикален авторитет Данчо Стълбицата с предаване по БГ Радио от 18 октомври

Легендарният музикален авторитет Данчо Стълбицата с предаване по БГ Радио от 18 октомври
18 Октомври 2017

БГ Радио, медията, която пуска само българска музика, качва едно стъпало по-високо с ново предаване в ефира си - Данчо Стълбицата по БГ Радио.

На 18 октомври стартира авторски проект на легендарния радиоводещ Данчо Стълбицата, известен с вещината и дълбоките познания за българската музика.

Тази сряда точно в 21 ч. е премиерата на предаването Данчо Стълбицата по БГ Радио. В двучасовата програма знаменитият водещ е подготвил богат музикален подбор, интересна информация за актуалните събития и представя първите си гости. Най-младите български изпълнители ще представят нови проекти - Виктория Георгиева – „Част от мен“ и Pavell & Venci Venc‘ и Михаела Маринова – „Листата падат“, а Дует Ритон ще разкажат за грандиозния юбилеен концерт, който организират.

Данчо Стълбицата по БГ Радио ще се излъчва всяка сряда от 21 ч. в рамките на два часа.

В изданията на шоуто слушателите ще слушат песни от широк музикален диапазон – премиери на най-новите сингли на българските артисти, любимите актуални хитове и вечните класики, които всички обичат. Данчо Стълбицата по БГ Радио ще отдели заслужено внимание на важни и любопитни събития от историята на българската музика. Всяка седмица на живо в студиото на БГ Радио Данчо Стълбицата посреща големите музкални звезди, които определят развитието, разнообразието и успехите на българската музика.

Данчо Стълбицата или Йордан Георгиев е роден на 24 юни 1950 г. в София. Работи от 45 години в националното радио. Журналист и водещ на популярни музикални предавания в радиото, от които най-популярното е “Музикална стълбица”, започнало още през 1976 г., от където и идва псевдонимът му. Данчо е и първият роден радио диджей, обявен за такъв в енциклопедията на вече покойния Йордан Рупчев.

Прочетете още