„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка
23 Декември 2019

Филмът „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ - деветият и последен епизод от култовата космическа сага, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 175,5 млн. долара от дебютния си уикенд на екран. За справка, предишните два филма от последната трилогия, „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и „Междузвездни войни: Последните джедаи“, реализираха съответно 248 млн. долара и 220 млн. долара през дебютните си уикенди в киносалоните в САЩ и Канада.

Глобалните постъпления за „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ възлизат на 374 млн. долара, съобщава Reuters. Филмът бележи края на една изключително успешна година за Disney. Компанията постави рекорд по приходи още през юли. Шест нейни филма преминаха границата от един милиард долара в международния бокс-офис, като „Възходът на Скайуокър“ има потенциал да стане седмият с подобно постижение.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема приключенският филм „Джуманджи: Следващо ниво“ с 26,1 млн. долара, следван от анимацията „Замръзналото кралство 2“ с 12,3 млн. долара.

Не пропускайте „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

Прочетете още