Новият албум на Sia е вече тук!

Новият албум на Sia е вече тук!
Снимка: Tumblr
29 Януари 2016

„This Is Acting” е седмият студиен албум на австралийската звезда Sia – една от най-забележителните изпълнителки в съвременната музика.

Пилотния сингъл от албума - “Alive” излезе на 25-ти септември 2015г. През ноември м.г. певицата пусна ексклузивно в дигиталните платформи синглите “Bird Set Free“ (първоначално написана за албума "25" на Adele в сътрудничество със самата нея) и “One Million Bullets”. 

 


 
На 7 януари т.г. Sia издаде втория официален сингъл от албума - “Reaper“. Това парче е създадено съвместно с хип-хоп звездата Kanye West с идеята да се включи в предстоящия албум на Риана „ANTI”. По-късно продуцентите на певицатa решават да не включват песента във финалната селекция за албума й.  А ето и какво ще чуем в „This Is Acting“:


1. Bird Set Free | Sia Furler & Greg Kurstin
2. Alive | Sia Furler, Tobias Jesso, Jr. & Adele Adkins
3. One Million Bullets | Sia Furler
4. Move Your Body
5. Unstoppable | Sia Furler & Christopher Braide
6. Cheap Thrills | Sia Furler & Greg Kurstin
7. Reaper | Sia Furler & Kanye West
8. House On Fire
9. Footprints
10. Sweet Design
11. Broken Glass
12. Space Between
 
 Ще използваме момента на появата на албума, за да може да се запознаем малко по-отблизо със Sia:

Може би знаете  я асоциирате с нашумелия хит "Chandelier". Всъщност знаете парчето, но не сте виждали самата Sia. Това е така, защото тя не желае лицето й да се свързва с песните. В "Chandelier" и в още две парчета, Sia използва за свое вдъхновение 12-годишната Мади, която впечатлява със своите танцьорски умения.

Коя е Sia?

Sia Furler е австралийска певица, автор на песни, режисьор на клипове и продуцент. Родена е в семейство на музиканти. Започва кариерата си в местна джаз група. Първият си самостоятелен сингъл  "Taken for Granted" записва през 2000-та година и той я изстрелва в топ 10 на Британската класация. До този момент Sia има 6 издадени албума.

Освен невероятно талантлива певица, Sia e и гениален автор на песни. Много от написаното от нея сме чували, изпълнено от друг. Но не един или два пъти, а като най-големите хитове за последните години. Малка част от дългия списък песни, нейно дело са  “You Lost Me” на Кристина Агилера, “Breathe” на Джеси Джей,  “Perfume” на Бритни Спиърс , “Double Rainbow”, на Кейти Пери, “Let Me Love You ” на Ne-Yo , “Loved Me Back to Life” на Селин Дион , “Standing on the Sun”  на Бионсе  и “Sexercise” на Кайли Миног.

 

 

Sia също така е автор на грандиозния хит на Риана - "Diamonds", и казва, че е съчинен за 14 минути. Била шокирана, че Риана избира да се придържа към точните интонации, когато записват.

Може би тук е и времето да дадем отговор на въпроса защо този албум се казва „This Is Acting”.

 В интервю за специализираното музикално списание NME в края на 2015-та, певицата споделя: „Озаглавих албума "This Is Acting" (Това е игра), защото в него са включени песни, които първоначално написах за други хора. Така, че албумът е нещо като актьорска игра за мен, влизам в различни персонажи и роли. Забавно е…“.

 

 

Тагове: Нов албум

Прочетете още