Целувка на Katy Perry в шоуто American Idol предизвика остри дебати

Целувка на Katy Perry в шоуто American Idol предизвика остри дебати
Снимка: www.youtube.com
15 Март 2018

Кейти Пери предизвика сериозна полемика, след като целуна участник в телевизионното предаване за музикални таланти American Idol по ABC.

Зрителите имаха възможност да видят как 19-годишният Бенджамин Глейз от Оклахома се представи пред журито в състав: Кейти Пери, Лайънъл Ричи и Люк Брайън. Преди обаче Бенджамин да започне изпълнението си, журито го попита дали е целувал момиче, имайки предвид излезлия през 2008 г. хит на Кейти Пери "I Kissed a Girl".

Младежът отговори, усмихвайки се: "Не, досега не съм имал приятелка".

Тогава 33-годишната Кейти му каза да се доближи до масата, зад която са седнали членовете на журито, и му поднесе бузата си, за да я целуне. Секунди след това Кейти изненадващо го целуна по устните. Бенджамин продължаваше да се усмихва, но бе смутен и последвалото музикално изпълнение на младежа бе посредствено.

Интервюиран от "Ню Йорк таймс", Бенджамин заяви, че се почувствал неудобно. "Дали щях да го сторя, ако тя ми бе казала "Искаш ли да ме целунеш?" Не, щях да кажа "не". Отгледан съм в консервативно по дух семейство и се почувствах неудобно", поясни той.

Случаят разбуни духовете в социалните мрежи и предизвика дебати. Половината хора защитиха Кейти Пери, но други определиха жеста й като сексуален тормоз. Членовете на журито смятат, че Глейз е щастливец, след като Кейти Пери го е целунала.

Прочетете още