Вокалистката на Evanescence, Amy Lee с нов солов сингъл - "Love Exists"

Вокалистката на Evanescence, Amy Lee с нов солов сингъл  -
16 Февруари 2017

Вокалистката на Evanescence и отличената с награда Грами певица и композитор, Ейми Лий, представи новия си солов сингъл  - “Love Exists”! Премиерата на сингъла се състоя онлайн под формата на интерактивна картичка. “Love Exists” е наличен във всички официални дигитални платформи за даунлоад iTunes, Amazon, Google Play и стрийминг като Spotify, Apple Music.

Ейми Лий направи специално изявление към почитателите си, за вдъхновението и творческия процес при създаването на новия сингъл: „Докато бях в Италия за снимките на видеото към “Speak To Me", се влюбих в песента L’amore Esiste на италианската певица Francesca Michielin, след като случайно я чух по радиото. Песента влезе в главата ми, под кожата ми, преследваше ме през целия път обратно към дома. Не спирах да слушам песента и започнах да създавам свой собствен текст на английски. Споделих идеята си с един от продуцентите, с които работя – сбъдната мечта за всеки артист -  Guy Sigsworth, когото убедих да дойде с мен в Ню Йорк и да създадем специална моя версия на песента. Заедно с Dave Eggar, който направи страхотен аранжимент за щрайх, дадохме живот на песента за по-малко от седмица във Flux Studios” .

“Любовта е всичко в живота. Тя се проявява под различни форми. Любовта може да бъде неудобна. Болезнена. Да е по-лесно да я подминем, отколкото да й се доверим. Може ли, ние хората, да сме достатъчно смели и да се обичаме, въпреки болката? Можем ли да се откажем от собствения си цинизъм достатъчно дълго, отвъд отчаянието, неудовлетвореността и страха от неизвестното?! Любовта е навсякъде. Дори и в най-тъмните места. И си струва всичко, заради нея. Любовта съществува"- – Ейми Лий

В допълнение към новия сингъл “Love Exists”, песента на Ейми Лий “Speak To Me” ще влезе в саундтрак албума към предстоящия драматичен филм „Voice From The Stone”, който ще излезе на 28 април на големия екран в САЩ. 

Провъзгласена за „един най-добрите дамски рок гласове“ (Rolling Stone), Ейми Лий в момента е в студио заедно с останалите музиканти от Evanescence. Групата работи по новия си студиен албум, който се очаква да излезе по-късно тази година. Evanescence ще изнесат концерт у нас на 30-ти юни тази година, в рамките на „PLOVDIV MUSIC FESTIVAL”

Тагове: Нова песен

Прочетете още