Звезди на българската поп музика с голям концерт за Международния ден на младежта 2017

Звезди на българската поп музика с голям концерт за Международния ден на младежта 2017
10 Август 2017

Кристиан Костов, DARA, Pavell & Venci Venc', Невена Пейкова, Пламен и Иво и Михаела Маринова ще изпълнят големите си хитове на 12 август във Варна на голям концерт за Международния ден на младежта 2017.

Министерството на младежта и спорта ще отбележи за 10-та поредна година Международния ден на младежта. Той е обявен за такъв от Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) през 2001 г., а в България се чества на национално ниво от 2007 г. насам. Целта на събитието е да даде платформа за качествено младежко участие и овластяване на младите хора в България.

Тази година Министерството на младежта и спорта и Община Варна организират серия от прояви на 12-ти август в Морската градина на Варна, които ще стартират от 9 ч. сутринта и ще завършат в 22 часа.

Международният ден на младежта 2017 г. е под наслов „България обича младите“, а Варна е избрана за домакин, поради факта, че през 2017 г. е Европейска младежка столица.

На 12-ти август активностите включват сутрешен крос, в който всички младежи и граждани на Варна ще могат да се включат.  Денят ще продължи с пърформанс от световно известния художник Моно Петра, който за първи път в България ще представи своята интерактивна Пасибокс „Стая“ за рисуване и творчество, съпроводена от музиката на DJ и ще бъде заснета с дрон. Паралелно с това, ще има възможност за активно спортуване чрез Зумба и Канго Джъмпс, а за меломаните, които искат да се научат да свирят, младежите от Rock school  ще преподават безплатни уроци по китара и други инструменти. Над 20 младежки организации ще представят своята дейност чрез интерактивни игри по време на Младежкото изложение.

Грандиозният финал е от 20:00 ч., когато на сцената в Морската градина ще излязат едни от най-популярните млади изпълнители на България. Големите си хитове и най-новите си парчета ще изпълнят Кристиан Костов, който класира България на второ място на Евровизия 2017, поп сензацията DARA, култовото хип-хоп дуо Pavell & Venci Venc', финалистката в третия сезон на X Factor Невена Пейкова, тийн идолите Пламен и Иво и гласовитата Михаела Маринова, която победи в последния сезон на шоуто „Като две капки вода“. Заедно с тях ще има и специални послания от  някои от най-успелите млади български спортисти като Невяна Владинова (художествена гимнастика), Мирела Демирева (лека атлетика), Радослав Янков (сноуборд), Станимира Петрова (бокс), Елица Янкова (борба) и Панчо Пасков (фехтовка). 

Всички те ще бъдат обявени за Младежки посланици на България!

Прочетете още