Албумът "Неправилен рап" на Ицо Хазарта с мултиплатинен статус

Албумът
27 Май 2020

Година след премиерата си на 18 май 2019-а първият солов албум на Ицо Хазарта стана и първият в най-новата музикална история на България със сертификат за шест пъти платинен статус. Шест пъти браво, господине!

"Неправилен рап" е най-купуваното заглавие на българския музикален пазар за 2019-а, като до момента има реализирани над 12 000 физически продажби. В онлайн платформите за музика отделно генерира над 5,5 милиона слушания, а четирите сингъла "Браво", "Гладен", "Известна" и "Имам човек" са с общо близо 30 милиона гледания. Албумът продължава да владее дигиталните и физически чартове.

Солодебютът на Хазарта се случи благодарение на същия екип, който е отговорен и за всички хитове на "Ъпсурт" - музика и бийтове от бат Венци, легендарни лирики от Ицо. Като гости в него участват Белослава, Явката ДЛГ и Homelesz. Над 4000 души дойдоха и на грандиозното му представяне на живо в зала 1 на НДК в края на миналата година. Подобно събитие за бг рап продукция преди това беше нечувано, а билетите за шоуто на Ицо свършиха две седмици преди датата на концерта. "Неправилен рап" е и първият български рап албум, издаден на винилова плоча.

"За нас е огромна привилегия да работим с Ицо Хазарта. Той е артист, който през годините непрекъснато намира точния начин да докосне най-чувствителната струна на обществото и всичко, което създаде, се превръща в шедьовър. Творчеството му не спира да е актуално, защото провокира размисъл", казват издателите на албума от Facing The Sun по повод новината за мултиплатинения статус на новия албум.

"Физическите продажби на "Неправилен рап" на Ицо Хазарта са впечатляващи, особено на фона на общата тенденция за непрекъснат спад на приходите от тези формати в световен мащаб", коментира Ина Килева, изпълнителен директор на БАМП.

Прочетете още