Хитмейкърът Claydee с горещ TikTok хит на испански - “Detente”

Хитмейкърът Claydee с горещ TikTok хит на испански - “Detente”
12 Юни 2021

Гръцко-албанският хитмейкър Claydee представи втория си сингъл за 2021 г. точно на време, за да зададе правилен тон на летния сезон! Горещият испански трак “Detente”, чието заглавие в превод означава “спри“, излиза малко повече от месец след емоционалното и съблазнително парче “Como Te Llamas”, и определено дава заявка за пореден хит от популярния продуцент и изпълнител, който няма да искаме да спрем да слушаме.

Автори на “Detente” са Claydee, Lucian Nagy, Manolo Vega Sosa и базираният в Маями Omar Koonze, който пише песни за световно известни латино звезди, сред които Karol G, Anitta, Maluma, Prince Royce и много други.

Слушайте “Detente” тук

Снимка: Down2Earth Music/Вирджиния Рекърдс

До момента Claydee има над 540 милиона гледания на видеата си в YouTube, 42 милиона стрийма в Spotify и повече от 3 милиона Shazam-a, с редица хитове в Топ 10 чартовете в Гърция, Испания, Полша, Кипър, Русия, Албания и Сърбия. Благодарение на колаборацията си с Eleni Foureira - “Loquita”, която става вайръл в TikTok и събира над 1,6 милиона гледания, двамата звездни изпълнители печелят “Дует на годината“ на наградите MAD през 2020 г. Claydee е работил с носители на GRAMMY продуценти и автори на песни, писали за редица световни звезди като Madonna, Ellie Goulding, Snoop Dogg, Kygo, Lady Gaga, J Balvin и др.! Участвал е в личния творчески лагер за писане на песни на Pitbull на Доминиканската Република, както и в други престижни кемпове, провели се в Ел Ей, Париж, Ню Йорк, Дубай, Лондон и Стокхолм. Claydee е ко-автор на глобалния хит “Later Bitches” на The Prince Karma, получил платинен сертификат във Франция, златен в Германия и достигнал до #12 в световния Shazam чарт с над 6,1 милион Shazam-a.

Прочетете още