Франкофоли 2020 - танцувална втора вечер с Low Deep T и пълната програма за фестивала

Франкофоли 2020 - танцувална втора вечер с Low Deep T и пълната програма за фестивала
20 Февруари 2020

Мika и Rag’n’Bone Man откриват фестивала на 19 юни в Парка на столичното летище.

Low Deep T се завръща в България за втората вечер на фестивала Франкофоли, който ще има своето шесто изданиe в България на 19 и 20 юни т.г. Останалите познати за публиката имена, които ще се качат на сцената същия ден, са младият френски певец Mayel Jimenez, поп звездата Eleni Foureira и хитовият изпълнител Faydee.

Популярните на световната сцена музиканти Мika и Rag’n’Bone Man ще открият Франкофоли със своите първи концерти в България на 19 юни, подгрявани от групата Havana.

За първи път тази година фестивалът ще се проведе в София, на открито, в Парка на столичното летище, с любезната подкрепа на Столична Община.   

През втория фестивален ден на Франкофоли, организаторите са подготвили програма за танци и истинско денс шоу на открито с едни от най-популярните у нас звезди, които оглавяват родните и международни класации.

Обичаният от меломаните у нас Low Deep T се завръща в България с нескрито вълнение след няколко изключително успешни клубни участия на българска сцена през последните години.  Той е еднакво известен и като певец, и като автор на песни и продуцент. След излизането на  визитната му картичка - Casablanca, неговият дълбок и завладяващ глас го нареди сред най-разпознаваемите изпълнители в хаус музиката. Често го наричат краля на афро-соул ритмите.

При едно от посещенията си в България през 2017, TJ, както го наричат приятелите му, посвети песен на София, в която кадифения му тембър, саксофона на французойката Laura Maspimby и женските беквокали на Веси Бонева, заявиха като един от големите летни хитове у нас.

Havana е музикален проект, формиран през 2014 година. Още първият им сингъл Vanessa става изключително популярен на клубната сцена, а само за няколко месеца след излизането си клипът на хита им Vita Bella е видян над 18 милиона пъти и влиза в чартовете на Румъния, Франция, Белгия, Люксембург, Холандия, Русия и България.

Французинът Mayel Jimenez е познат на своите фенове с екзотичната си музика, съчетаваща джипси ритми, испански мотиви и етно звучене. Познат е на денс феновете с парчетата си Ay Mama, Mi Vida, които генерират в канала му в YouTube над 96 милиона гледания.  

Поп звездата Eleni Foureira става любимка на младите меломани, след като през 2018 достигна финал на Евровизия с хита си Fuego. Израства в Атина, от малка се интересува от музика и изкуство, учи китара, като тинейджър се занимава и с театър. Музикалната й кариера започва с гръцкото поп трио Mystique, а от 2009  до днес Eleni Foureira развива солова кариера. Освен певица, е танцьорка и моден дизайнер. Често я наричат гръцката Бионсе. Има колаборации с различни международни артисти като J Balvin, Dan Ballan, Afro B.

Faydee e сценичният псевдоним на певеца Фади Фатруни. На 14 вече е на музикалната сцена. Започва като прави ремикси на популярни парчета, които пуска в интернет и бива забелязан от основателя на музикална къща Buckle Up Entertainment. След като сключва договор с тях, започва да пише собствена музика. Нашумява в Европа, Австралия и Средния Изток с хитовете си Laugh Till You Cry и  Can't Let Go, а песента му Habibi, в колаборация със Shaggy, Mohombi, Faydee и Costi, става международен хит и бързо се появяват версии на различни езици.

Билетите за събитието са в продажба в мрежите на eventim.bg  на цени от 90 лева за един ден на фестивала и 130 лева – фестивален пас за двете вечери. Първите 1000 фестивални билета могат да бъдат закупени на преференциална цена от 100 лева до 8 март.

Програмата на ФРАНКОФОЛИ 2020

19 ЮНИ /петък/

20.00 - 21.00 - HAVANA

21.30 - 23.00 - MIKA

23.30 - 1.00 – RAG’N’BONE MAN

 

20 ЮНИ /събота/

19.00-20.00 - Mayel Jimenez

20.15 - 21.15  - Faydee

21.30 - 22.30 - Eleni Foureira

23.00-01.00 – Low Deep T

Прочетете още