Lady Gaga е с най-много номинации за тазгодишните Европейски музикални награди на MTV

Lady Gaga е с най-много номинации за тазгодишните Европейски музикални награди на MTV
8 Октомври 2020

Lady Gaga води по номинации за тазгодишните Европейски музикални награди на MTV. Поп "чудовището" ще се съревновава в седем категории за отличията, почитащи приноса на изпълнителите към международната музикална сцена, включително най-добър артист, за най-добра поп музика и най-голяма фен база. Хитът на Gaga с Ariana Grande "Rain On Me" е номиниран за най-добра песен и колаборация, както и за видео на годината.

С по пет номинации следват канадският певец Justin Bieber и корейските мегазвезди BTS, сред които за най-добър поп и най-много фенове. Justin ще се бори срещу Gaga, Dua Lipa, Harry Styles, Miley Cyrus и The Weeknd за титлата "най-добър изпълнител" на 2020 г., а BTS са в конкуренция с 5 Seconds of Summer, Blackpink, Chloe x Halle, CNCO и Little Mix за най-добра група.

Претендентите за песен на годината, освен "Rain On Me" са също "Dynamite" на BTS, "Blinding Lights" на The Weeknd, "Don't Start Now" на Dua Lipа, The Box на Roddy Ricch и "Rockstar" на DaBaby ft. Roddy Ricch.

Сред останалите с номинации са Billie EilishTaylor Swift, Cardi B и др.

Тази година Европейските музикални награди имат три нови категории - за най-добра латино музика, за видео с добра кауза и най-добро виртуално изпълнение на живо. Феновете могат да гласуват за любимите си изпълнители до 2 ноември, а церемонията ще се излъчва на живо в интернет на 8-и ноември, когато ще станат ясни имената на носителите на тазгодишните Европейски музикални награди.

Прочетете още