Lady Gaga и Global Citizen събраха $35 милиона за борбата срещу COVID-19

Lady Gaga и Global Citizen събраха $35 милиона за борбата срещу COVID-19
7 Април 2020

Лейди Гага и организацията "Global Citizen" са събрали 35 милиона долара за борбата срещу коронавируса само за 7 дни. Сумата ще бъде дарена на фонда на Световната здравна организация "Solidarity Response".

Певицата обяви още и специалния фестивал „Един свят: Заедно вкъщи“. Концертът ще се състои на 18 април и ще бъде предаван на живо и онлайн. В шоуто ще се включат сър Елтън Джон, Дейвид Бекъм, Джон Леджънд, Еди Ведър, Джей Балвин, Малума, Кери Уошингтън, фронтменът на Coldplay Крис Мартин, Лизо, Андреа Бочели, Били Айлиш, сър Пол Маккартни, Стиви Уондър, Кийт Ърбан, вокалът на Green Day Били Джо Армстронг и други. Водещи ще са Джими Фалън, Джими Кимъл и Стивън Колбер. Гага планира да събере още пари чрез феста, но явно не от публиката, тъй като заяви: "Прибирайте портфейлите, настанете се удобно и се наслаждавайте на шоуто, заслужавате го."

Тя допълни, че иска да хвърли светлина върху това историческо и безпрецедентно културно движение, както и да чества и окуражи силата на човешкия дух. Също така благодари на медицинските служители на първата линия в борбата срещу вируса и изрази съчувствията си към всички, ощетени и пострадали от пандемията.

Прочетете още