Летен детокс – пътеводител за пречистване на тялото

Летен детокс – пътеводител за пречистване на тялото
26 Юли 2021

Летният период е идеален за детоксикация. Няма нищо по-хубаво от това да пречистим тялото си отвътре. Според много експерти първата стъпка, която трябва да предприемете, е да намалите количеството захар, което консумирате. Това включва мед, кафява захар и други изкуствени подсладители. Тази мярка е нужна, защото когато консумирате повече захар, имате нужда от повече инсулин, което влияе зле на панкреаса и отнема енергията ви. 

„Страничен ефект” от премахването на токсините е загубата на излишни килограми, от които се опитваме да се отървем. Още един бонус е и това, че ще получим прилив на енергия и здравето ни ще се подобри.

Започнете деня с вода - ако добавите малко лимон към водата, която пиете сутрин, това ще насърчи детоксикацията и ще рехидратира вашата система. Това също ще допринесе за по-добро храносмилане.

Раздвижете се – експертите смятат, че тези, които спортуват, имат значително по-малко токсини в тялото си, отколкото тези, които изобщо не са активни.редовните упражнения допринасят за по-добро кръвообращение.

Пийте много билков чай, който предотвратява преяждането и прочиства тялото ни от токсини и вредни вещества. Още повече, че кофеинът в чая е по-добър от този в кафето, тъй като има по-добър ефект върху тялото ни.

Яжте органична храна, богата на плодове и зеленчуци, семена и ядки, пълнозърнести храни. Избягвайте преработените храни, които само стимулират натрупването на токсини в тялото.

Прочетете още