Празнуваме заедно „Варна - 100 години курортен град“! Спечели яки награди!

Варна с богата празнична програма за 100-годишния си юбилей от обявяването на града за морски курорт

На 10 юни 1921 г. град Варна официално е обявен за морски курорт. Четири от най-посещаваните дестинации в България ще бъдат домакин на изложбата „Варна – 100 години курортен град“. Инициативата ще започне и завърши в морската ни столица и е част от богатата празнична програма на Варна по случай вековния юбилей.

Честванията на годишнината започнаха със засаждане на 100 дръвчета в Морската градина, а в края на април бе валидирана пощенска марка. До ноември в морската ни столица ще се реализират серия тематични пешеходни турове, посветени на развитието на Варна като курортен град. Участниците ще имат възможност да посетят забележителности, да се насладят на уникалната архитектура из града, да посетят градски хотели и др. Инициативата е в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България.

В навечерието на пика на тържествата ще бъде издаден фотоалбум „Варна – 100 години морски курортен град", последяващ историята и всички важни моменти от развитието на курорта.На 10 юни – денят, в който град Варна е обявен за курортен град, ще се проведе празничен концерт спектакъл във Фестивален и конгресен център от 19 часа, с участието на варненски артисти от развлекателния бизнес с принос през годините към развитието на вариететното изкуство в курортните комплекси.

Празничната програма на община Варна включва изнесени концерти в курортните комплекси, конкурс на тема „Разкажи своята история, свързана с Варна“ чрез рисунка, есен, разказ, стих, писмо, снимка и др., онлайн игра през септември, както и Гларус-кабаре – ретро спектакъл на Държавния куклен театър, представящ скечове из живота на Варна в 20-30-те години на 20 век.

Заедно празнуваме „Варна- 100 години курортен град“.

Всеки делничен от 14.06. до 18.06.2021  VISITVarnaBG и Радио CITY те предизвикват! Влез във Facebook страницата на CITY, Последвай VISITVarna в Facebook, отговори правилно на въпроса за деня  и може да спечелиш:

  • ваучер за посещение за двама в Археологически музей Варна и фотоалбум, посветен на значимата годишнина
  • билети за двама за събитие от фестивала "Варненско лято"  
  • лимитираната серия шоколад и вино „Варна-100 години курортен град” и комплект сувенири
  • вечеря за двама на морския бряг
  • уикенд за двама във Варна