Часът на Земята 2024 – Изключваме символично осветлението за 60 минути

Часът на Земята 2024 – Изключваме символично осветлението за 60 минути
23 Март 2024

Точно в 20:30 ч. днес, 23 март милиони домакинства по света ще изключат символично осветлението си за един час, за да покажат своя ангажимент към планетата като част от инициативата Часът на Земята на WWF.

В същото време знакови здания като Айфеловата кула, Операта в Сидни, Емпайър Стейт Билдинг и стотици други ще изгасят светлините, за да насърчат правителствата, бизнеса и всички нас да дадем своя принос към изграждането на устойчиво бъдеще.

България също няма да остане безучастна към празника на Земята. Редица светофари в центъра на столицата ще светят със зелени сърца през съботния ден. А по стара традиция емблематични софийски сгради ще притъмнят фасадите си между 20:30 и 21:30 ч. Сред тях са: храм-паметникът „Св. Александър Невски“, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Народният театър „Иван Вазов“, Археологическият музей, статуята „Св. София“, Националната и Градската художествени галерии, паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание“ и много други. 

В момента България е на първо място в Европа и на осмо в света, като българите сме подарили над 2000 часа на планетата, съобщават от WWF.

Прочетете още