ARTE Feastival 2023 няма да се проведе – сумите за закупените билети ще бъдат възстановени

ARTE Feastival 2023 няма да се проведе – сумите за закупените билети ще бъдат възстановени
15 Март 2023

ARTE Feastival 2023 бива отменен, разбираме от официалното изявление на FestTeam. Ето и пълния текст:

„Организаторите от Fest Team, Културно-масова дейност и домакините от хотел ARTE взеха решение да отменят семейния фестивал ARTE Feastival 2023.

Третото издание на един от най-прогресивните и оригинални български фестивали тази година няма да се проведе във Велинград. Сумите за всички закупени промо билети онлайн ще бъдат автоматично възстановени от ticketstation.bg до 31.03.2023 – вижте повече в секция “Важна информация“

Семейният празник с пъстра програма, разнообразна музикална селекция и атракции за всеки вкус и възраст превръщаше за три дни Велинград от спа столицата на Балканите във фестивалната столица на страната. За съжаление, въпреки многобройните обществени обсъждания през последните две години и подкрепата на община Велинград и домакинте от хотел ARTE, организаторите не срещат нужната локална и комунална подкрепа за провеждането му. Въпреки че местният бизнес има преки икономически и имиджови ползи да подкрепя дългосрочно случването на подобни събития на територията си.

Рязкото завишаване на цени на хотелските и други туристически услуги на територията на Велинград за периода на провеждане на фестивала не спомага за провеждането му, напротив – затруднява икономически публиката на фестивала.

Припомняме, че през 2021 семейният ARTE Feastival още с дебюта си спечели приза за „Най-добро събитие в туризма” на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и миналата година успя да запази титлата си.

Fest Team и Културно-масова дейност благодарят на община Велинград и хотел АRTE за успешното сътрудничество и съвсем скоро ще обявят новата дестинация на семейния фестивал. Организаторите предпочитат да възстановят средствата на феновете, закупили билети за изданието тази година, докато тя се уточнява.“

Подробна информация тук

Прочетете още