Beyonce получи 9 номинации за Grammy

Beyonce получи 9 номинации за Grammy
25 Ноември 2020

Beyonce отново доминира в номинациите за наградите на Американската звукозаписна академия като тя ще трябва да се справи с конкуренцията в цели 9 категории, сред които за Песен и Запис на годината, с нейния сингъл "Black Parade", вдъхновен от движението Black Lives Matter, за колаборацията с рап звездата Megan Thee Stallion "Savage", както и за музикалния ѝ филм "Black Is King". Така Beyonce вече има общо 79 номинации за Grammy и цели 24 статуетки. 63-тата годишна церемония по връчване на престижните грамофончета ще се излъчи на живо в неделя, 31-ви януари догодина.

След Beyonce по брои номинации са Dua LipaTaylor Swift и Roddy Rich, които ще се съревновават за призове в шест категории всеки. "Future Nostalgia" на британската изпълнителка ще се състезава за Албум на годината и Най-добър поп вокален албум. Хитът ѝ "Don't Start Now" е сред претендентите за Запис и Песен на годината, както и за Най-добро солово изпълнение. Dua има номинация и за Поп изпълнение от дует/група за колаборацията ѝ с J Balvin, Bad Bunny и Tainy "Un Dia (One Day)".

Американска певица Taylor Swift пък ще се състезава за Албум на годината с "Folklore", а сингълът от него "Cardigan" ще се бори за Песен на годината и Най-добро солово поп изпълнение. Taylor получи номинация и за Най-добра песен към филм - "Beautiful Ghosts".

Roddy Ricch има номинации за Песен на годината - "The Box" и за Запис на годината - "Rockstar". И двете парчета ще се състезават и в категориите за Най-добро изпълнение и Най-добра песен в рап жанра.

Harry Styles ще се бори за три статуетки - Най-добро солово изпълнение за "Watermelon Sugar", Най-добър поп албум за "Fine Line" и Най-добро музикално видео - за клипа към "Adore You".

"everything i wanted" на Billie Eilish е кандидат за Grammy в категориите Запис и Песен на годината както и за Най-добро поп соло изпълнение. Eilish, заедно с брат си Finneas е номинирана и за Най-добра песен към филм, разбира се за заглавния сингъл към новата лента за James Bond - "No Time To Die".

К-поп сензациите BTS са номинирани в категорията за Най-добро поп изпълнение от дует/група с техния хит "Dynamite".

Пълният списък с номинирани можете да откриете тук.

Прочетете още