CITY TV призовава: На пътя животът е с предимство

CITY TV призовава: На пътя животът е с предимство
29 Юни 2020

На националния Ден за безопасност на движението по пътищата – 29 юни, Телевизия CITYБГ Радио и Радио Енерджи, съвместно с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ стартират национална информационна кампания под надслов „На пътя животът е с предимство“. В рамките на три месеца в ефира на радиостанциите БГ Радио и Радио Енерджи, както и през ефира на CITY TV ще се излъчват послания за повече толерантност и отговорност на пътя.

Покана за включване в инициативата ще получат и звездите на БГ Радио, които да подкрепят посланията на кампанията. Някои от най-обичаните български изпълнители вече декларираха готовност да застанат зад каузата, а послания вече записаха Кристина Димитрова, Виктория, Поли Генова и братя Аргирови.

CITY TV, БГ Радио, Радио Енерджи и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ си поставят още една стратегическа цел на кампанията – да акцентират вниманието на хората колко е важно поставянето на обезопасителен колан не само на предните седалки на автомобилите, но и на задните. Според проведено национално проучване над 70% от хората не използват коланите, когато пътуват на задните седалки. Специалистите обаче са категорични, че ако всички в България поставяха коланите си над 100 живота на година можеха да бъдат спасени.

 

Прочетете още