Dua Lipa издава дългоочаквания си трети албум „Radical Optimism“

Dua Lipa издава дългоочаквания си трети албум „Radical Optimism“
7 Май 2024

Албумът излиза с медийното партньорство на радио и телевизия CITY

Носителка на 3 награди Grammy (10 номинации), глобалната поп суперзвезда Dua Lipa издава дългоочаквания си трети албум „Radical Optimism“. Той се състои от 11 песни, включително еуфоричното клубно парче „Houdini“ и наскоро издадения сингъл „Training Season“. Излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България и може да бъде поръчан ТУК.

„Написах този албум по времето, когато бях необвързана“, казва Dua. „Винаги идвах в студиото с някаква забавна история и се вдъхновявахме за различните песни. Има разкрепостеност и честност, които не бях имала преди.”

Dua работи с екип от основни сътрудници по време на проекта, включително Caroline Ailin, Danny L. Harle, Tobias Jesso Jr. и Kevin Parker.nny L. Harle, Tobias Jesso Jr. and Kevin Parker.

Dua добавя: „Произходът и начините на работа на всеки са толкова добри, както в приятелско, така и в музикално отношение.“ Тя продължава: „Бяхме толкова открити един с друг и се чувствах сякаш в тази стая можех говоря свободно за преживяванията си. Музикалността в албума се чувстваше толкова богата и вълнуваща и исках да се потопя и да бъда част от това.”

Dua описва „Radical Optimism“, като „психеделичен поп“, отбелязвайки, че „има музикални паузи и микс от различни звуци и когато го слушате със затворени очи, той разтваря въображението ви.“ Албумът е вдъхновен от себеоткриването на Dua и говори за чистата радост и щастие от това да имаш яснота в ситуации, които някога са изглеждали невъзможни за справяне.

Музикалната Библия Rolling Stone нарече албума „поп блаженство“, като същевременно отбеляза, че е „уникален“ и допълни, че „Dua Lipa е уверен денс поп изпълнител с остроумни текстове, готови за Instagram“.

Dua наскоро обяви първата серия от дати за турне в подкрепа на албума „Radical Optimism“ с концерти в Берлин, Пула и Ним през юни, които бяха разпродадени веднага. В допълнение, Dua ще направи своя дебют на „Pyramid Stage“ като хедлайнер в тазгодишния фестивал в Гластънбъри на 28 юни и ще изнесе шоу в емблематичната зала „Royal Albert Hall“ в Лондон на 17 октомври, последното от които също беше разпродадено веднага.

Прочетете още