Идеалната ваканция за всяка зодия

Идеалната ваканция за всяка зодия
1 Август 2022

Овенът е цар на импулсивните решения. Затова той е в състояние да организира буквално ден преди заминаването двуседмична ваканция за цялото семейство. Освен това обича да е в движение. Неговата идеална ваканция е интензивна, понякога екстремна, на моменти лежерна и задължително с голям километраж зад гърба.

За Телеца перфектната ваканция е тази, при която не се налага да организира ежедневните занимания, да готви, да чисти стаята си и т.н. Хубав хотел на брега на морето, задължително с добра кухня, басейн – какво повече да желае човек, за да релаксира пълноценно!

Близнаците са любознателни и комуникативни. Те не обичат да спират на едно място. Същото важи и за ваканциите им. Пътешественици по душа, те са готови да изминат стотици километри, просто за да се насладят на красивия залез или да видят любопитна забележителност.

Да се отпусне с най-добрия масаж, да изпробва най-новата терапия за лице – това е смисълът на ваканцията за Рака. СПА комплексите са сякаш измислени и създадени да удовлетворяват нуждите на представителите на тази зодия.

Лъв - Родените под този знак обичат бляскавите места, където ходят световните звезди или поне местата, за които се говори, че са посещавани от прочутите. За тях е важно дестинацията да бъде хит в момента и да получат максималните удобства по време на ваканцията си като разбира се, мястото трябва да предлага достатъчно добри забавления.

Девата не оставя нищо на случайността. Тя е изключително рационален знак и затова организира своята ваканция месеци предварително. Не харесва шумните места. Предпочита такива, които я зареждат с позитивна енергия. Планината отговаря напълно на представата ѝ за идеален отдих – там може да се отпусне както физически, така и духовно.

Ако може да си го позволи, роденият под знака на Везни ще обиколи света с кораб. Круизните пътешествия въплъщават представата на този зодиакален знак за перфектна ваканция, тъй като са комбинация от елегантност, аристократичност и в същото време шанс да посети много места, когато корабът акостира. В цялата тази комбинация има и много романтика. А и така ще бъде задоволено любопитството му, тъй като круизите минават през едни от най-интересните местности.

Скорпионът би бил доволен да разгледа някой интересен европейски град. Но не повърхностно или за ден-два. Когато отиде на избраното от него място, Скорпионът попива на 100% атмосферата. Той не просто разглежда забележителностите, ако има такива, а се потапя в живота там. Харесва му да посещава местните нетуристически заведения, да пазарува от кварталните магазинчета редом с жителите на града, да се весели в нощните клубове, които категорично не попадат в популярните справочници, да се почувства част от мястото.

Екзотичните дестинации оглавяват топлистата на Стрелеца. Това е може би най-страстният пътешественик от всички зодии. Стрелецът обаче предпочита да разглежда далечните от дома му места, където флората и фауната искрят от цветове и звуци. Той не оставя нищо на случайността и строго планира своята ваканция. Всеки път тя е различна, необикновена и запомняща се.

Представителите на зодия Козирог са домошари. Те обичат домашния уют и хубавата храна, по възможност допълнени от персонал, който да ги обгрижва. Екофермите или селските почивки са добро решение за тях. Този тип почивка ги отпускат и им дават възможност да опитат местни специалитети, приготвени от биопродукти. Обичат също така да гостуват. Те с удоволствие се впускат в далечни пътувания, само за да постоят 2-3 дни при своите приятели, които не са виждали от години. Не харесват лъскавите курорти, но ако някой им подари такава ваканция, няма да откажат и ще стегнат куфарите си точно за два часа.

Водолеите са динамични, любопитни, независими и артистични натури. Когато става въпрос за избор на перфектна ваканция, те, без да се замислят, биха посочили някой голям град, в който има бурен нощен живот или място, където им предлагат различни възможности да се докоснат до изкуството – например театрален фестивал или интересни галерии.Ако градът е край море, още по-добре.

Почивката на Рибите трябва да е край вода. А ако тази вода има пясък и вълни, това би било прекрасно. На море! Няма какво да се каже повече. За Рибите гледката на хоризонта, където синята вода се слива и прелива в синьото небе, действа релаксиращо. Затова не се чудете, когато ги откриете последни на морския бряг. Рибите обичат да летят в своята фантазия – а какво по-добро място за тази цел от притихналия плаж?

Прочетете още