Плажът в „Слънчев бряг“ е в класация „Топ 100 на най-добрите в света“

Плажът в „Слънчев бряг“ е в класация „Топ 100 на най-добрите в света“
3 Юни 2024

„Слънчев бряг“ е поставен на 84-то място в престижната класация „Топ 100 на най-добрите плажове в света“.

Търсенето на най-привлекателните плажни ивици за наградата „Golden Beach 2024“ е направено на база гласуване от страна на инфлуенсъри пътешественици, влиятелни личности в туризма и експерти по пътуванията. Така, българският курорт изпревари световни дестинации като Варадеро, Куба, Баваро, Доминиканската република и Бахамите.

Описанието за единствения български представител гласи: „Слънчев бряг бързо набира слава като следващата голяма дестинация за плажни партита. Разположено покрай брега на Черно море, това оживено място гъмжи от барове, клубове и плажни партита, които продължават до зори. С достъпните си цени и безкрайните възможности за забавление Слънчев бряг предлага перфектна комбинация от слънчеви дни и наелектризиращи нощи.“

„Български плаж да влезе в подобна класация се случва за първи път. Много сме горди с този приз, който получихме благодарение на труда ни“, заяви консеционерът на ивицата Кирил Спасов.

За да изпълни критериите и тази година, подготовката е започнала в началото на април. За безопасността на летовниците в активната част на сезона функционират 52 спасителни поста, разположени на 100 м един от друг.

Прочетете още