Столична община връчва Наградите за ярки постижения в областта на културата с концерт в Деня на София

Столична община връчва Наградите за ярки постижения в областта на културата с концерт в Деня на София
16 Септември 2021

На 17 септември Столична община по традиция ще връчи Наградите за ярки постижения в областта на културата. С тях се отличават родни творци с принос към София, в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства и Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства.

Отново ще бъде връчена и Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.


За първи път Столична община ще проведе голям концерт на открито, посветен на празника на града. Музикалното събитие „Честит празник, София!“ започва в 18.00 часа в Южен парк-2 – на сцената на Sofia Summer Fest (зад Музея „Земята и хората“). 

Концертът е подарък за публиката и е с ВХОД СВОБОДЕН до запълване на разрешения капацитет на седящите места. Ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки!

На сцената ще излязат Мария Илиева, Милица Гладнишка, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Калин Вельов и група „Тумбаито“, „Брас Вилидж” и „Оги 23“. Водещ ще бъде Митко Павлов.

Празничните инициативи се реализират с медийното партньорство на БНТ, БНР, БТА, БГ Радио, Радио CITY , Етюдите на София.

Прочетете още