Тино и неговият нов сингъл "Дишай"!

Тино и неговият нов сингъл
13 Юни 2024

В края на лятото на 2022 година Тино създава текста и музиката на първата версия на песента си "Дишай", която звучеше по неговите концерти оттогава насам и дори стана част от концертния му филм. По реакцията на публиката Тино решава това да е неговият следващ сингъл, но и вече го терзае нуждата да развие новото звучене, което е в главата му и типично за него отново да покаже всеизвестното си умение да пресича стилове.

"Идвам от алтернативната клубна сцена и свирене в група с барабани и китари, но последните години у мен все повече взима превес електронната музика - и като слушател, и като изпълнител, и като автор." - споделя Тино.

Сякаш в точния момент се запознава с украинския музикален продуцент Томаш Лукаш, който отскоро е в България и благодарение на общите им музикални интереси и това, че и двамата са рускоговорящи между Тино и Томаш съвсем естествено започва добро приятелство и съвместна работа.

Зад видеоклипа на "Дишай" застават отново режисьорът Свилен Славов в екип с Виктор Добрев. "Мисля, че малко побърках Свилен този път с няколкото промени в аранжимента на песента, но той отговори подобаващо с един от най-вълнуващите снимачни процеси, в които съм участвал". В клипа Тино си партнира с талантливата Мария Толин, която освен модел е и вече издаван автор на поезия.

А какво предстои за Тино питаме ние, жадни за още: "Това е вторият ни проект с новия лейбъл East Art и заедно с моят екип много се вълнуваме, че се задава вълна от ново звучене в моето творчество! Демата ми се трупат и чувствам, че няма да се бавим много с още и още песни! Приоритетът ми сега е да им дам възможност да се появят на бял свят възможно най-скоро!"

Прочетете още