Церемонията по връчването на наградите "Оскар" ще бъде с водещ за първи път от 4 години

Церемонията по връчването на наградите
12 Януари 2022

Церемонията по връчването на призовете "Оскар" се завръща в пълния си блясък. Присъждани от американската Академия за кинематографично изкуство и наука, наградите отново ще имат водещ (за първи път от 2018 г.) и ще се завърнат в дългогодишния си дом театър "Dolby", обяви телевизия АВС. Миналата година заради коронавирусната пандемия водещите киноотличия бяха раздадени в присъствието на малък брой номинирани и гости на гара "Union" в центъра на Лос Анджелис.

Докато много други отличия бяха отложени заради нарастващата бройка на новозаразените с новия коронавирус в Съединаните щати, от АВС съобщават, че няма промяна в плановете за провеждането на "Оскар"-ите, които ще се състоят на 27 март в Лос Анджелис.

"Тазгодишната церемония ще има водещ", каза президентът на телевизионния гигант - Крейг Еруич, взел участие на виртуална среща на Асоциация на телевизионните критици. Той обаче оказа да разкрие повече подробности и не издаде кой ще изпълни въпросната роля.

Церемонията за наградите "Оскар" премина без водещ през 2019, 2020 и 2021 г. Рейтингът на телевизионното предаване бележи спад през последните години. Миналогодишното събитие беше проследено от рекордно нисък брой зрители - 10,4 милиона, след като през 2020 г. привлече пред екрана 23,6 милиона души.

За последен път връчването на отличията имаше домакин през 2018 г., когато за втора поредна година задачата беше поверена на комика със собствено токшоу Джими Кимъл. Преди наградното шоу са водили Крис Рок, Елън де Дженерис, Били Кристъл, Упи Голдбърг.

Номинациите за 94-ите награди "Оскар" ще бъдат обявени на 8 февруари.

Прочетете още