Знаменити фрази от любими филми

Знаменити фрази от любими филми
20 Септември 2023

Много филми минават през нас без следа. От други запомняме култови реплики и ги цитираме, споделяме… Те се откъсват от филма и заживяват свой живот. Тези фрази са повече от просто обикновени диалози - те са културни символи, които отразяват смисъла, емоцията и съдържанието на кинематографичното произведение.

"Нека силата бъде с теб!" - "Междузвездни Войни"

"Великите мъже не се раждат, те се превръщат в такива." - "Кръстникът"

"Животът прилича на кутия шоколадови бонбони – никога не знаеш какво има вътре." - "Форест Гъмп"

"Без любов, и мен ме няма." - "Великолепният век"

"Ако отговорите ми те плашат, спри да ми задаваш страшни въпроси." - "Криминале"

"Страхът те прави пленник. Надеждата ти дава свобода." - "Изкуплението Шоушенк"

"Матрицата е навсякъде около нас. Това е светът, който е изложен пред очите ти, за да те заслепи за истината. Че си роб, роден в окови. В затвор, който не можеш да докоснеш." - "Матрицата"

"Не позволявай на никого да те кара да се чувстваш така, сякаш не заслужаваш онова, което искаш." - "10 неща, които мразя в теб"

"Смъртта се усмихва на всички нас. Човек само може да ѝ отвърне с усмивка." - "Гладиатор"

"Не трябва да се опитваме да угодим на всеки, защото това е невъзможно. Трябва да правим това, което ни кара да се чувстваме удобно и приятно" - "Алиса в страната на чудесата"

"Никой не може да ни удари по-силно от самия живот, но не е важно колко силно можете да удряте. Важно е колко силен удар можете да понесете и да продължите напред. В това се изразява победата." - "Роки"

"Няма по-хубава любов от тази, която събужда душата и те кара да искаш още, която запалва пламък в сърцата и успокоява умовете." - "Тетрадката"

"Всеки умира, но не всеки живее." - "Смело сърце"

"Виж слънцето. Знаеш ли защо е толкова прекрасно? Защото ще залезе." - "Дванадесет маймуни"

"Животът се движи доста бързо. Ако от време на време не спирате и не се оглеждате, може да го пропуснете." - "Почивният ден на Ферис Бюлер"

"Ти вземаш, каквото ти харесва, но това не е любов. В най-добрия случай е симпатия, привличане, може би дори страст. Любовта предполага друго – пълно доверие, жертвоготовност, отговорност за действията си, умение да се прощава и да се признават грешките, да се живее за благото на любимия. А сега умножи тази мисъл по безкрайност и ще получиш представа за какво ти говоря…" - "Да срещнеш Джо Блек"

Прочетете още