Beyoncé руши стереотипи с новия си албум “Cowboy Carter”

Beyoncé руши стереотипи с новия си албум “Cowboy Carter”
29 Март 2024

Новият албум на дивата Beyoncé - “Cowboy Carter” e тук! Впечатляващи 27 нови песни, събрани в проект, който ще влезе в историята, не само заради нетипичния за изпълнителката кънтри стил. С обявяването на албума тя пусна двата чисто нови сингъла - “Texas Hold Em” и “16 Carriages”, като първият се превърна в абсолютен световен хит само за дни, а с него певицата стана първата тъмнокожа жена оглавявала класацията Hot Country Songs на Billboard.

“Cowboy Carter” – act ii, е своеобразно продължение на албума „Renaissance“ act i, излязъл през 2022 г. Няколко от песните вече приковаха вниманието в платформи като Spotify. По-специално феновете са впечатлени от парчето - “JOLENE”.

Селекцията от песни е създадена, за да отдаде почит на Chitlin Circuit - консорциум от места за представления в САЩ, които са подкрепяли тъмнокожи изпълнители по време на ерата на сегрегацията. Темата за тъмнокожите изпълнители в кънтри музика е сред най-повдиганите, след като стана ясно, че Queen Bay е избрала да твори именно в този жанр. В Instagram по-рано този месец дивата написа, че през годините се е чувствала отритвана не веднъж от кънтри общността в Щатите. С проекта “Cowboy Carter” Beyoncé руши стереотипи, утвърждавани с десетилетия.

Tracklist

1. AMERIICAN REQUIEM

2. BLACKBIIRD

3. 16 CARRIAGES

4. PROTECTOR

5. MY ROSE

6. SMOKE HOUR ★ WILLIE NELSON

7. TEXAS HOLD ‘EM

8. BODYGUARD

9. DOLLY P

10. JOLENE

11. DAUGHTER

12. SPAGHETTII

13. ALLIIGATOR TEARS

14. SMOKE HOUR II

15. JUST FOR FUN

16. II MOST WANTED

17. LEVII’S JEANS

18. FLAMENCO

19. THE LINDA MARTELL SHOW

20. YA YA

21. OH LOUISIANA

22. DESERT EAGLE

23. RIIVERDANCE

24. II HANDS II HEAVEN

25. TYRANT

26. SWEET ★ HONEY ★ BUCKIIN’

27. AMEN

Прочетете още