Dua Lipa обявява глобалното си турне „Radical Optimism Tour 2025“

Dua Lipa обявява глобалното си турне „Radical Optimism Tour 2025“
18 Септември 2024

Носителката на 3 награди GRAMMY и 7 BRIT, глобалната поп звезда Dua Lipa обяви глобалното си турне през 2025 г. – „Radical Optimism Tour“ с над 40 нови дати в Австралия, Нова Зеландия, Северна Америка, Европа и Обединеното кралство през следващата година. Ще има концерти в Южна Америка, датите ще бъдат обявени допълнително.

Съобщението за гастрола идва след дългоочаквания дебют на Dua на „Pyramid Stage“ като хедлайнер в на фестивала „Glastonbury 2024“ по-рано това лято. BBC похвали изпълнението ѝ, като каза: „Dua спечели публиката с прецизността на някой, който се е подготвял за този момент от години.“ След нейния завладяващ сет на Гластънбъри, тя веднага разпродаде две последователни вечери на емблематичния стадион Уембли в Лондон за юни 2025 г. Dua достигна нов връх в кариерата си, като търсенето от страна на фенове достигна най-високото си ниво за всички времена.

Турнето „Radical Optimism“ ще започне тази есен с предварително обявени концерти в Азия, включително спирки в Сингапур, Джакарта, Токио, Куала Лумпур и други, преди да приключи на 5 декември в Сеул, Корея в Gocheok Sky Dome. Датите за 2025 г. започват на 20 март в Мелбърн, Австралия в Rod Laver Arena, и включват представления в Сидни, Оукланд, Мадрид, Хамбург, Париж, Амстердам, Лондон, Дъблин, Торонто, Чикаго, Ню Йорк, Маями, Лос Анджелис и още много преди да приключи в Сиатъл в четвъртък, 16 октомври в Climate Pledge Arena. Преди началото на турнето в Азия, Dua ще бъде хедлайнер на Austin City Limits в Остин, Тексас на 5 и 12 октомври.

Феновете могат да се запишат сега за предварителната продажба на билети за концертите на dualipa.com. Общата продажба започва в петък на 20 септември на dualipa.com.

БИЛЕТИ ЗА ЕВРОПА: American Express предоставя достъп до Amex Presale Tickets™ за изпълнения в Испания, Франция, Германия, Холандия и Белгия. За шоута в Германия предварителната продажба започва на 18 септември на dualipa.com. Предварителната продажба започва на18 септември в Чехия, Германия, Италия и Франция, Холандия, Испания и Белгия. Общата продажба започва в петък, 20 септември в Чехия, Германия, Италия, Франция, Испания, Холандия и Белгия на dualipa.com.

БИЛЕТИ ЗА ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО/ИРЛАНДИЯ: Билетите ще бъдат налични, започвайки с предварителната продажба на O2 Priority на 18 септември на dualipa.com. Общата продажба започва в петък, 20 септември на dualipa.com.

БИЛЕТИ ЗА СЕВЕРНА АМЕРИКА: American Express предоставя достъп до Amex Presale Tickets™, достъпни за членовете на картата за закупуване преди широката публика на 18 септември.

● Предварителната продажба на билетите започва в четвъртък, 19 септември, регистрирайте се сега ТУК. Общата продажба започва в петък, 20 септември в 10 сутринта местно време на LiveNation.com.

Глобалното турне е в подкрепа на третия студиен албум на Dua, „Radical Optimism“, който беше издаден на 3 май 2024 г. чрез Warner Records/Орфей Мюзик. Албумът отиде направо на номер 1 в 11 държави, включително Обединеното кралство, където стана най-големият дебютен албум на изпълнител от Обединеното кралство през 2024 г. и събра най-високите продажби през първата седмица от изпълнител от Обединеното кралство от 2021 г. В САЩ албумът дебютира под номер 1 в класацията за най-добри продажби на албуми на Billboard и под номер 2 в класацията Billboard 200, отбелязвайки най-голямата седмица на продажбите на Dua досега. Беше обявен за „Избор на критиците от The New York Times“, който го приветства като „албум с нон-стоп приятна музика за слушане“, заедно с Variety, които го обявиха за „радостен взрив на поп сцената“. Освен това, The New Yorker похвали, „инструментите са блестящо и непроницаемо пространство, а основната атракция е Lipa“, а Vogue възхвалява, че това е „лятна, самоуверена част от поп блясък… [и] адски закачлива.“

Прочетете още