LORDE се завръща с нов сингъл - "Green Light"

LORDE се завръща с нов сингъл -
Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music
7 Март 2017

Мултиплатинената изпълнителка LORDE се завръща на музикалната сцена с нов сингъл - “Green Light”. Парчето и официалното видео към него дебютираха в един и същи ден, а броени дни след премиерата си видеото е гледано над 13 млн. пъти в канала на LORDE във Vevo.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music

Изпълнителката зарадва многобройните си фенове не само с новия си сингъл, но и с новината за втори студиен албум, който ще излезе през лятото на 2017 г. Заглавието на дългоочаквания нов проект е “Melodarama”, а негови продуценти са самата Lorde, Jack Antonoff и Frank Dukes.  Записите на песните в албума са направени в апартамента на Jack и в легендарното студио Electric Lady Studios в Ню Йорк.

През 2013 г., 16-годишната LORDE тихо, но уверено се утвърждава като гласа на цяло едно поколение с дебютния си албум – “Pure Heroine”, който получава три пъти платинен статус по продажби с над 4 млн. продадени копия в световен мащаб и печели две награди ГРАМИ. Сингълът “Royals” получава рекордните седем пъти платинен статус по продажби, а парчето “Team” е с 4 пъти платинен статус.

LORDE е изпълнителката на водещата песен от официалния саундтрак на филма “The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” - “Yellow Flicker Beat”. Последното й пътуване до Европа е по покана на семейството на покойния вече певец David Bowie. LORDE е избрана да изпълни трибют към Bowie на церемонията по връчването на престижните музикални награди BRIT AWARDS през 2016 г. Приживе David Bowie описва изпълнителката като "бъдещето на музиката”.

Ето го и официалното видео към сингъла “Green Light”. Режисирано е от Grant Singer (работил с The Weeknd, ZAYN | Taylor Swift, Phantogram).

Прочетете още